AUD blijft goede belegging op lange termijn

 

De EUR heeft zich recent hersteld ten opzichte van de AUD, waarbij laatstgenoemde een deel van zijn eerder opgebouwde (grote) winsten moest prijsgeven. Sommige analisten verwachten dat de Australische dollar een verdere correctie tegemoet gaat, zeker wanneer de Chinese economie verder stoom moet aflaten.

Sue Trinh, senior currency strategist bij RBC Capital Markets, is het daar niet  mee eens. Zij verwacht dat zowel structurele als cyclische factoren in het voordeel van de Australische dollar pleiten. De downgrading van de Spaanse kredietrating door Moody’s vormt de voorbode van een hele nieuwe serie van dergelijke verlagingen.

Australië is één van de weinige landen met een triple A-rating en zal die voorlopig niet kwijtspelen. Bovendien staat de Economic Surprise Index voor Australië op een hoogtepunt voor de afgelopen vier maanden, terwijl die voor Europa op een dieptepunt voor de afgelopen vier maanden staat. Tegen die achtergrond verwacht Trinh dat de AUD alleen maar verder kan stijgen.

Enig geduld is hierbij wel op zijn plaats want de AUD  heeft tegenover de EUR na een bijna astronomische stijgingsfase weer wat stoom moeten aflaten. Een correctie is in de huidige omstandigheden niet meer dan gezond, maar de verwachting is dat de AUD binnen afzienbare tijd weer in koers zal stijgen ten opzichte van de EUR.

Grafiek EUR/AUD - dagkoersen