AUD lijkt ergste achter de rug te hebben

Vanmorgen maakte de AUD een niet zo beste beurt en dat had alles te maken met de publicatie van tegenvallende macro-economische cijfers. Op de eerste plaats was het tekort op de handelsbalans relatief groot en dat was iets waar eigenlijk niemand op had gerekend.

Een tweede tegenvaller was het gegeven dat de aanvragen voor bouwkredieten sneller stegen dan algemeen was verwacht. Maar de meeste analisten laten zich niet van de wijs brengen door de publicatie van enkele meevallende macro-economische cijfers.

De algemene trend wijst namelijk op een verbetering, zowel de Australische economie als de AUD het ergste achter de rug hebben. Dat heeft alles te maken met de vaststelling dat ook de Chinese economie alsmaar steeds meer hoopgevende geluiden laat horen.

De kans is dan ook klein dat de Australische centrale bank haar basisrente nog eens zal verhogen. Vanuit die hoek mag de AUD dus op voldoende steun rekenen. We zien de AUD herstellen tegenover de EUR en de USD, zodat elke inzinking een nieuwe koopkans biedt.

 

Grafiek EUR/AUD - dagkoersen