EUR kan verder verstevigen tegenover USD

Niemand had het verwacht, maar zowel de Franse als de Duitse economie hebben tijdens het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Wat Frankrijk betreft: dat land heeft eindelijk het recessiescenario achter zich gelaten, hoewel het nog wat vroeg is om al victorie te kraaien.

Duitsland blijft anderzijds zijn rol als motor van de Europese economie waarmaken. Gevoegd bij het goede nieuws dat we al wisten, krijgen we de bevestiging van een Europese economie die langzaam maar beter in de juiste richting beweegt. Dat is goed nieuws voor de EUR.

Die EUR heeft zich in de afgelopen weken kranig gedragen tegenover de dollar, hoewel de opwaartse beweging in de afgelopen weken wat aan kracht leek te verliezen. In ieder geval heeft de EUR zich voorlopig veilig genesteld boven het niveau van 1,30 USD.

De EUR kan verder verstevigen tegenover de USD, zeker wanneer de economische berichtgeving zo positief blijft. Het opgeven van een koersdoel is niet zo makkelijk, een mogelijke stoorzender kan nog steeds het heropflakkeren van de Europese schuldencrisis worden.

Grafiek EUR/USD - dagkoersen