Frankrijk kan blok aan het been van de EUR worden

Het recent protest van de Franse ondernemers kon op geen slechter moment komen voor president Francois Hollande. Sinds zijn verkiezing is het alleen maar steil bergafwaarts gegaan met zijn populariteit, de Fransen geloven niet meer dat hij de crisis in zijn land kan oplossen.

Volgens de laatste poll heeft nog 41% van de Fransen vertrouwen in hun president, ten opzichte van 55% op 31 december vorig jaar. Belangrijker is nog dat maar liefst 56% van de Fransen onomwonden verklaart geen enkel vertrouwen meer te hebben in de capaciteiten van hun president. Het is inderdaad zo dat Hollande sinds zijn inauguratie weinig of niets heeft bewezen.

Het is nog nooit eerder gebeurd dat de populariteit van een president zo snel slonk. Hollande heeft de bedrijfswereld tegen hem in het harnas gejaagd en die lijkt niet van plan te zijn zich zomaar aan de kant te laten schuiven door een forse verhoging van de belastingen.

Uiteindelijk zou de EUR het kind van de rekening kunnen worden. De      EUR is fors gestegen ten opzichte van de USD, maar de problemen in verschillende delen van Europa, Frankrijk is zeker geen alleenstaand geval, kunnen uiteindelijk de rit van de EUR tot stilstand brengen.

Grafiek EUR/USD - dagkoersen