Heeft CAD de beste krachten al verspeeld?

Op de forexmarkten heeft de CAD een paar goede dagen achter de rug. De koers van de loonie, zoals de Canadese munt gewoonlijk wordt genoemd, bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen maand. De periode van zwakte lijkt zodoende achter de rug te zijn.

Aanleiding voor de stijging was dat de kleinhandelsverkopen voor de maand mei beter dan verwacht uitvielen, meer concreet zijn ze aan het snelste tempo voor de afgelopen drie jaar gestegen. Daarmee wordt onrechtstreeks aangegeven dat de Canadese economie aan het verbeteren is.

Met die retail sales was het overigens een vreemde zaak. Ze bleken te zijn gestegen met 1,90%, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts op een stijging met 0,40% lag. Ook de groothandelsverkopen, vorige week gepubliceerd, waren beter dan verwacht.

Greg T. Moore, currency strategist bij Toronto-Dominion Bank, verwacht dat de CAD in de komende zomerweken verder kan stijgen ten opzichte van de USD. Maar vroeg of laat zal de loonie het beste kruit hebben verschoten en breekt de tijd opnieuw aan om long te gaan op USDCAD.

Grafiek USD/CAD - dagkoersen